nieuws

Uitbreiding Mini-Z baan

Door de grote belangstelling van onze leden voor Mini-Z rijden is besloten om onze baan verder uit te breiden.
Hieronder alvast één van de ontwerpen die hierdoor mogelijk zijn:

Mini-Z

Opnieuw meer leden

Hadden we in 2018 nog 25 leden, inmiddels zijn we al doorgegroeid naar 30 leden.
De meeste leden zijn fanatieke Mini-Z rijders (de laatste clubavonden waren zo'n 19 rijders aanwezig).

MACD staat op de 2e Modelbouwmarkt & Autominiaturenbeurs Leek

Ook op Zaterdag 22 december 2018 staat MACD weer met de Mini-Z baan op de Modelbouwmarkt & Autominiaturenbeurs in de Rodenburghal in Leek.

MACD staat op Autominiaturenbeurs en Modelbouwshow Drachten

Op Zaterdag 6 oktober 2018 staat MACD met demo's op de Autominiaturenbeurs en Modelbouwshow in het Fries Congrescentrum in Drachten.

BUITENSEIZOEN 2018 OP ANDERE LOCATIE

In verband met de slechte staat van het asfalt op het basketbalveld aan de Lauwers in Drachten zijn wij tijdelijk verhuisd naar het tennisveld aan de Noorder Dwarsvaart in Drachten.

OPEN DAG MACD (AFGELAST)

Op zondag 15 april 2018, van 10.00 tot 14.00 uur, zou Model Auto Club Drachten een open dag houden op het basketbalveld aan de Lauwers in Drachten.
Door de regen ligt de baan er echter zo slecht bij dat er niet gereden kan worden, daarom moeten we helaas melden dat de open dag niet door gaat.

Elke week Mini-Z rijden

Vanwege de grote belangstelling voor Mini-Z bij de clubleden is besloten om vanaf week 15 elke week te gaan rijden, kijk op de Race kalender voor de rijdagen.

Mini-Z

Vanaf heden kunnen er ook wedstrijden gereden worden met de Mini Z.
We hebben een Robitronic telsysteem aangeschaft en de leden die zich hebben opgegeven hebben een losse transponder gekocht.
Deze transponder kan ook gebruikt worden in de 1:10 toerwagens en F1 en kunnen zelf bij volzonlicht buiten gebruikt worden.
Dat scheelt een hoop telwerk en klokken met de stopwatches.

Gesprek wethouder

Op 30 januari 2017 hebben we een gesprek gehad met de wethouder van o.a. sport. Hieruit kwam naar voren dat een nieuwe laag asfalt te duur is en dat er waarschijnlijk niets gebeurd. Dat is erg jammer omdat de gemeente wel een speelvoorziening aanlegt en er verder geen onderhoud aan doet. Maar we blijven hoop houden dat het er toch eens van gaat komen.

Modelautoclub krijgt geen nieuw circuit in Drachten

Artikel is geplaatst door Fokke Wester op 05-05-2017 - 10:17

DRACHTEN De gemeente Smallingerland is niet bereid om een nieuw speelveld te zoeken of aan te leggen voor de Model Auto Club Drachten (MACD).

Ook wil Smallingerland niet een nieuwe asfaltlaag aanbrengen op het basketbalveldje en de tennisbaan in het Slingepark. Dat antwoordt het Smallingerlandse college op een verzoek van de Model Auto Club Drachten (MAGD). De Model Auto Club Drachten is een club met 17 leden, die uit heel Friesland naar Drachten komen voor hun hobby. De MACD maakt in de wintermaanden gebruik van de industrieloods van IN2DOORS aan de A7. Zodra de temperaturen stijgen verhuizen de zeventien leden hun mobiele circuits naar het Slingepark, waar ze om de veertien dagen op zondag hun wedstrijden houden met radiografisch bestuurbare auto's in de schaal 1:10.

PVC-buis

Daarvoor moeten ze elke keer de baan opbouwen en afzetten met 40 mm PVC buis. Ook maken ze gebruik van een klein aggregaat voor hun telsysteem, omdat er geen elektriciteit aanwezig is. Het terrein aan de Lauwers is echter niet ideaal, vinden ze, omdat de asfaltlaag niet geheel vlak is. Vooral het zware verkeer dat in actie komt voor het festival Simmerdeis zorgt voor gaten. De club heeft van sponsor BAM asfaltvuller gekregen waarmee de gebreken provisorisch hersteld kunnen worden, maar het circuit is zo slecht dat er bijna niet meer op gereden kan worden, stelt de club in haar brief.

Ze willen graag naar een andere plek, waar dan het eerste 1:10 circuit van Friesland zou moeten komen. In de toekomst zouden daar zelfs nationale wedstrijden op verreden kunnen worden, schrijft de club aan de gemeente. De clubleden stellen dat er binnen Drachten genoeg stukken grond zijn waar niets mee gedaan wordt en die wel geschikt zijn voor een circuit. Als dat niet kan, willen ze graag dat de gemeente het asfalt in het Slingepark verbetert.

Veel te duur

Een nieuwe toplaag kost volgens de gemeente minstens 20.000 euro en dat vindt het college veel te duur voor zo'n kleine club, waarvan de meeste leden ook nog niet eens uit de eigen gemeente komen. Bovendien maken ze er per seizoen slechts enkele dagen gebruik van. Een heel nieuw speelveld zou zelfs op het dubbele uitkomen, dus dat is volgens het college helemaal niet aan de orde. De laatste inspectie van het basketbalveld heeft bovendien aangetoond dat er geen sprake is van een onveilige situatie.

')