Mini-z

Over mini-z

RCMACD heeft een eigen mini Z baan. Deze is ongeveer 5 X 6 meter groot en kan overal gebruikt worden als er maar een geschikte ruimte is. We rijden in een nieuwe locatie: Peter Jutte, Het Helmhout 35, 9206 AZ Drachten. Iedereen is welkom om eens te rijden met een Mini Z auto. Een clubauto hebben we van onze sponsor gekregen.

Wat is mini-z?

Mini-Z is een radiografisch bestuurbare modelauto in de schaalverhouding van ongeveer 1:28.
De body's zijn gemaakt van harder kunststof en je zou denken dat deze
kwetsbaarder zijn dan de body's van de 1:10 modellen, dit is echter niet het geval. Je kan natuurlijk op tapijt rijden, maar
er is ook een speciale baan. Het is dan een baan van foam met zachte afzetting, hierdoor blijft de schade beperkt.
De baan is net een puzzel, delen van 50 x 50 cm en je kan veel variaties neerleggen.

Voordelen van mini-z

Rijden met een Mini-Z is goedkoper dan de andere wedstrijdklassen bv 1:10.
Dit komt omdat het onderhoud en slijtage minimaal is. Geen dure accu's nodig, gewoon 4 penlite batterijen.
En een speciale baan, die natuurlijk veel kleiner en gemakkelijker te maken is. Aan een ruimte van 30 tot 50 m2
heb je genoeg. (tapijt nu is 420 m2)

Nadelen van mini-z

De aanschafprijs is pittig rond de € 159,00 maar wel voor een complete set MR 03 Sports inclusief 2.4 Ghz zender (excl. batterijen) dus bijna rijklaar. Maar als je daar tegenover het plezier zet en de kosten van het onderhoud, durf ik te stellen dat een fanatiek rijder met Mini-Z veel voordeliger uit is.

Onze leverancier

De Treinenpassage uit Leeuwarden heeft ons gesponsord door een deel van de baan en de clubauto te betalen. We rijden allemaal met de MR-03 Sports of MR-03 auto's omdat we er ook wedstrijden mee willen gaan rijden in één klasse, achterwiel aandrijving. Inmiddels is het Robitronic "Lap counter" aangeschaft, dit is een wedstrijd ronde telsysteem. We hebben nu al 13 mini Z rijders binnen de club. Het grote voordeel is ook dat we in een kleinere zaal kunnen rijden waar het in de winter periode warmer is.